Yahoo España Búsqueda web

Search results

  1. کلام فلسفی رویکردی در دانش کلام اسلامی است که در عصر حاضر، بیشتر از گذشته شیوع یافته است. مقاله پیش رو تلقی های موجود از کلام فلسفی را گزارش و تحلیل کرده و نسبت آن با اصطلاحات و حوزه های دانشی مرتبط را کاویده و داوری های مثبت و منفی نسبت به کلام فلسفی را اعتبارسنجی نموده است.

  2. علم کَلام حوزه‌ای در اندیشه اسلامی است که به گفتگو پیرامون پایه‌ها و بنیان‌های اعتقادی و جهان‌بینی دینی بر پایه استدلال عقلی (خردی) و نقلی (گزارشی) می‌پردازد و به شبهه‌ها و بدگمانی‌هایی ...

  3. های فلسفی کلامی به عنوان نشریه علمی برگزیده کشور. در بیست و چهارمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران کشور در سال ۱۴۰۲. ................................................................................................................................................ نمایه موضوعی و فهرست مقالات منتشر شده به زبان فارسی و انگلیسی (۱۳۹۸-۱۴۰۲)

  4. 12 de ene. de 2020 · علم کلام از آغاز پیدایش، به لحاظ روش‌شناختی، مراحل و اطوار مختلفی را پشت سر گذاشته است؛ رویکرد نقلی و اخبارگرایی، روش جدلی، عقلی، تأویل‌گروی و رویکرد کلام فلسفی از مهم‌ترین رویکردها در سیر تطور کلام شیعی به شمار می‌آیند.

  5. «کلام فلسفی»، اصطلاحی است که اخیراً در مباحث کلامی و فلسفی به کار گرفته می شود، ولی حقیقت این است که برای این اصطلاح، تعریف دقیقی نمی توان ارائه کرد؛ زیرا غالباً «کلام فلسفی»، را ﻣﻌﺮفتی می دانند ﻛﻪ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از روش فلسفی، در ﺗﺒﻴﻴﻦ، ﺗﺤﻜﻴﻢ و دفاع از یک دﺳﺘﮕﺎه اﻋﺘﻘﺎدات دینی ﺧﺎص می کوشد. [1]

  6. کلام، علم به قواعد و مسائلی است که نتیجه‏اش توانایی بر اثبات اصول دین و دفع شبهات با دلیل و برهان و تطبیق آنها با قواعد عقلیّه است. (1) ایجی در کتاب «المواقف» می‏گوید: «علم کلام، علمی است که به وسیله آن، می‏توان با ایراد دلایل و دفع شبهات، عقاید دینی را اثبات نمود، و با اقامه براهین قاطع و روشن، خصم را الزام داد».

  7. در کلام فلسفی، متکلم به آموزه¬های دینی، از جمله متن دین (قرآن و سنت)، با تحلیل و تبیین عقلانی و فیلسوفانه می‌نگرد؛ روشی که چه بسا موجب انتقاد از برخی آموزه¬های دینی نیز بشود.