Yahoo España Búsqueda web

Search results

  1. 28 de may. de 2024 · Nikolai Frederik Severin Grundtvig (født 8. september 1783 i Udby ved Vordingborg, død 2. september 1872 i København) var en dansk forfatter, teolog, digter (særligt kendt som salmedigter), skolemand, præst, filosof, historiker, titulærbiskop, filolog, debattør og politiker.

  2. 17 de may. de 2024 · Selv om det er 152 år siden, at præsten, forfatteren og salmedigteren Nikolai Frederik Severin Grundtvig døde, var det i for ham yderst velkendte omgivelser, at DR torsdag eftermiddag officielt skød sit nye Grundtvig-tema i gang.

  3. 19 de may. de 2024 · Vi skal egentlig tale om Ulrich Thomsens rolle som den måske mest betydningsfulde personlighed i Danmark i 1800-tallet, nemlig Nikolai Frederik Severin Grundtvig. I DR’s nye dramadokumentar ”Grundtvig” spiller Ulrich Thomsen nemlig præsten, politikeren, poeten og provokatøren, der i 1800-tallet forandrede tiden med sine tanker

  4. Hace 3 días · Nikolai Frederik Severin Grundtvig var altså rigtigt nok først med ideen om en "højskole" uden eksamener, men med undervisning i dansk historie, sang og samfundsforhold. Men hans idé var ikke at danne den brede befolkning på landet. Det var nogle andre, der skulle gå på Grundtvigs "højskole".

  5. 21 de may. de 2024 · Når man tænker på den danske teolog og præst Nikolai Frederik Severin Grundtvigs ærlig talt enorme betydning for den danske nation, for den danske kirke og, især, for danskernes fælles sjæl, er det virkelig besynderligt, så diset han er for de fleste danskere.

  6. www.sn.dk › art3802670 › hoersholm-kommuneSjællandske Nyheder

    12 de may. de 2024 · Hørsholm Bibliotek, i samarbejde med DR og andre biblioteker i landet, har i denne måned sat fokus på livet og arbejdet hos Nikolai Frederik Severin Grundtvig. Under temaet "På grund af Grundtvig" udforsker de, hvordan Grundtvig stadig er relevant i dag.

  7. 17 de may. de 2024 · Men at dramatisere hele Nikolai Frederik Severin Grundtvigs lange liv, der varede fra 1783 til 1872, har DR fravalgt til fordel for det, instruktør Christian Dyekjær selv kalder et "kammerspil".