Yahoo España Búsqueda web

Search results

  1. ànima n. f. Part immaterial de l'ésser humà que és capaç d'entendre, estimar i sentir i que, amb el cos, o part material, constitueix l'essència humana: lliurar-se en cos i ànima. sin: esperit; Principi vital de l'ésser humà, considerat generalment com a entitat separada del cos després de la mort: preguem per les ànimes dels difunts.

  2. L'ànima, segons algunes tradicions religioses i filosòfiques, és el principi espiritual i immaterial que forma part de l'ésser humà, separat del cos, i que el diferencia d'altres éssers, tot i que algunes escoles creuen que l'ànima és un principi vital i per tant pertany també als animals i les plantes.

  3. Principi vital dels éssers vivents, especialment de l’home. Lànima considerada com a entitat separada del cos després de la mort. Lànima del difunt. ànima en pena folklore Ànima que pateix en el purgatori i que s’apareix a algú. ànima en pena figuradament Persona infeliç.

  4. Ánima significa en latín alma; en la psicología analítica de Carl Gustav Jung alude a «las imágenes arquetípicas de lo eterno femenino en el inconsciente de un hombre, que forman un vínculo entre la consciencia del yo y lo inconsciente colectivo, abriendo potencialmente una vía hacia el sí-mismo ». 1 . Para las imágenes ...

  5. 1. f. ánima (‖ alma en el purgatorio ). descargar alguien el ánima de otra persona. 1. loc. verb. Satisfacer los encargos u obligaciones que le dejó por su última voluntad. en mi ánima, o en ánima de alguien. 1. exprs. U. como fórmula de juramento para aseverar algo. sacar ánima.

  6. Sinònims de «ànima» en català. Diccionari de sinònims de català/valencià en línia de Softcatalà. Sinònims, antònims, mots afins, paraules relacionades.

  7. www.enciclopedia.cat › gran-enciclopedia-catalana › animaànima | enciclopedia.cat

    Lànima no és una entitat aliena al cos, però tampoc simplement el principi de la vida. Pel seu origen diví, la finalitat de lànima és la contemplació i la unió amb l’U, però pel fet d’estar en un cos pot limitar-se a la matèria. El seu destí depèn que s’orienti cap a l’un o cap a l’altre.