Search results
El dia i la nit i les estacions. Neus Sanmartí, Teresa Pigrau i Conxita Màrquez. Aquí hi trobareu un recull d’exemples d’activitats i “bones preguntes” per a construir coneixements a través de l’experimentació sobre per què existeixen el dia i la nit i les estacions. Imatge esquerra: Jordi Domènech-Casal.
Treballem la rotació i el dia i la nit. Son iguals els recorreguts entre la sortida i la posta de Sol a Catalunya a l’estiu i a l’hivern? (es poden pintar de groc les parts il·luminades a les dues estacions i comparar el recorregut... Explica perquè dura el mateix temps el dia que la nit als equinoccis.
El dia i la nit, la durada del dia al llarg de l’any i les estacions Material del professorat. 1. Quina és la causa de que el dia a l’estiu sigui més llarg que a l’hivern? 2. Quina és la raó de que faci més fred a l’hivern que a l’estiu? 3. Per què quan a Barcelona és estiu a Buenos Aires és hivern? 4.
Les estacions a Catalunya. La trajectòria que segueix el Sol a l'horitzó varia segons l'estació de l'any. A l'hivern, el Sol passa molt baix sobre l'horitzó, els raigs arriben molt inclinats i el dia és més curt que la nit.
El dia és l'espai de temps en què el sol il·lumina la terra, per oposició a nit, el temps que passa entre dues nits. [1] [2] [3] [4] És el període durant el qual un punt del món experimenta la il·luminació natural per la llum solar de forma directa.
Com a conseqüència del moviment de rotació, es produeix el dia i la nit. És de dia en un lloc quan aquesta part de la Terra mira cap al Sol i, a mesura que va girant, es va fent fosc, fins que es fa de nit perquè ja està a l'altra banda. Si la Lluna passa entre la Terra i el Sol, pot tapar momentàniament la llum als que viuen a la part ...
El dia i la nit, la durada del dia al llarg de l’any i les estacions. Objectius . Mitjançant el treball experimental i la construcció d'un model Terra – Sol es pretén estudiar els aspectes que planteja el títol de l'activitat, alhora que es treballen els següents objectius de la matèria: