Yahoo España Búsqueda web

Search results

  1. Oda la Pàtria. Adéu-siau, turons, per sempre adéu-siau, oh serres desiguals, que allí en la pàtria mia. dels núvols e del cel de lluny vos distingia. per lo repòs etern, per lo color més blau. Adéu tu, vell Montseny, que des ton alt palau. com guarda vigilant cobert de boira e neu.

  2. Un primer punt d'interès prové de la preocupació sobre l'aparent continuïtat de les grans línies de la política urbana de la ciutat de Barcelona tot al llarg d'aquest segle XX, malgrat les evidents ruptures que l'evolució històrica sens dubte ha suposat (Carreras, 1988b i 1993). Un segon punt d'interès prové de la dedicació a l ...

  3. Presentar els textos de l'Antologia de la Poesia Catalana poètics i propostes d'activitats. ... La ciutat llunyana, de Poesies (1947) La pàtria (1833) La vaca cega, de Poesies (1895) Les boies, de Cercles (1979) Los dos campanars, de Canigó (1885)

  4. Comentari De Text Del Poema "la Ciutat Llunyana". Enviado por sergigona • 25 de Enero de 2015 • 251 Palabras (2 Páginas) • 1.015 Visitas. "La ciutat llunyana" de l'autor Maurius centra en la destrucció, durant la Guerra Civil espanyola, de la seva ciutat per l'entrada de les tropes franquistes. Pel que fa a l'estructura externa, aquest ...

  5. Qui pogués oblidar la ciutat que s'enfonsa! Més llunyana, més lliure, una altra n'hi ha potser, que ens envia, per sobre d'aquest temps presoner, batecs d'aire i de fe. La d'una veu de bronze. que de torres altíssimes s'allarga pels camins, i eleva el cor, i escalfa els peus dels pelegrins. 1939.

  6. ORTOGRAFIA, GRAMÀTICA, LLENGUA, LITERATURA, FONÈTICA, VOCABULARI, FRASES FETES, DIALECTES, CONTES, CANÇONS.

  7. Pl. Blas Infante, s/n. Lleida / Domingo Ferré, Mamen Domingo i Domingo, Ernest Ferré Ricart. Han passat ja 70 anys des que Màrius Torres escrivia sobre la Lleida d’acabada la guerra on veia els somnis enterrats i tots els discursos, les paraules, potser de pau, havien fracassat. La poesiaLa ciutat llunyana ” va ser escrita al finalitzar la guerra civil, l’any 1939.